Emotief Healing en Coaching- Reconnective Healing®-
The Reconnection®- Overijssel
EMOTIEF IMPULS-TRANSFORMATIECOACHING

tien tips foto groot

SNAKKEN NAAR JE BED

Hoeveel mensen voelen dit al vroeg in de avond? Om een uur of (half) 8, 9, of 10 is de pijp soms al leeg. En wat dan te doen?

En hoeveel mensen kunnen bijna niet meer slapen, zo gespannen zijn ze?

Drukke dagen op het werk, kinderen wegbrengen naar school, de sport, boodschappen doen, familie en hobby's. Een vervelende baas of collega. Genoeg is genoeg. Wanneer stopt dit nu eens?

En hoe hiermee te stoppen als er zoveel werklast op een dag moet worden weggewerkt? ?

Grenzen stellen is niet altijd makkelijk. En als mensen al grenzen stellen is het vaak al te laat. We merken het in veel gevallen pas als de grens al lang gepasseerd is.

Maar wat dan te doen? Wachten tot het lichaam ons dwingt om pas op de plaats te maken? Dan ben je nog verder van huis. Zoals altijd: Beter voorkomen dan genezen. En als het al zover is? Dan ook nog niet getreurd. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt.

Ik geef je hier tien simpele tips om op tijd aan de rem te trekken.

1. Luister naar je lichaam als het al heel vroeg in de avond moe is. Ga gewoon slapen en laat alle conventies maar los. Het is niet belangrijk wat anderen denken. Het belangrijk dat jij weer herstelt!

2. Ga in het weekend eens even zitten of liggen zodra je de gelegenheid hebt. Ook na het eten tussen de middag is een goed moment Geef even toe aan je slaapgevoel. Of mediteer even. Al is het maar 5 minuten. Het is eigenlijk heel normaal en zelfs wetenschappelijk aangetoond: Even slaperig zijn tussen of in de middag is een natuurlijk biologische ritme. Er gewoon even aan toegeven, kan een wereld van verschil maken voor je werk 's middags en hoe jij je de rest van de dag voelt.

3. Onthoud: Iedereen heeft herstel- en rustmomenten nodig, ook degenen die ze niet nodig lijken te hebben of zeggen te hebben.

4. Vraag iemand om je rug eens te masseren. Het is werkelijk een wonder hoe veel beter je jezelf daarna voelt. In moeilijke periodes zou één keer per week ideaal zijn.

5. Een uur in een warm bad liggen, voert ook heel veel overtollige stress af. Net als een lange douchebeurt als alternatieve optie.

6. Maak eens een langzame, bewuste (bos)wandeling en probeer eens echt te luisteren naar de vogels en het ruisen van de wind in de bomen. De stilte horen. Ruiken hoe lekker fris het ruikt. Dan voel je jezelf meer verbonden met de natuur en daardoor met jezelf . Tegenwoordig heeft dit zelfs een naam, omdat een wetenschapper zich hiermee intensief heeft bezig gehouden. Het is in Japan echt een trend: Forest Bathing

7. Probeer elke dag even naar buiten te gaan en te bewegen. Wandelen is meer dan goed.

8. Niets hoeven is het devies. Laat je 'hoevens' en 'moetens' van computers, telefoons, whatsApp en tv maar even los. Je hersens komen dan pas echt tot rust.

9. Eet heel veel fruit. Als je trek hebt neem dan geen suiker maar suikers van fruit. Eet veel (bio)bananen. Banaan bevat serotonine en triptophaan en dat werkt postief op je stressniveau. Verder bevat banaan voor je lichaam gemakkelijk opneembare suikers en mineralen. Dus een banaan is echt powerfood! Ook elk ander fruit is aan te raden. Dus heb je trek in een sigaret, snoep, vet, koffie, chocola, of om moe op de bank te zakken?, Neem in plaats daarvan elke keer fruit. Je hersens hebben dan gewoon even glucose nodig. Geef ze dat in een gezonde vorm en wordt terwijl zelf gezond en slank.

10. Ga mediteren of doe tai-chi of yoga. Je kunt in elk wijkcentrum wel lessen volgen. Mediteren kan ook het luisteren naar ontspannende muziek zijn of een geleide meditatie. Ook tuinieren kan meditatie zijn. Kweek bijvoorbeeld kruiden of je eigen groente. Dan sla je twee dingen in één klap. Je hebt je ontspanning en je krijgt nog gezonde verse groenten ook.

Dus last van stress? Neem gewoon maatregelen, wat anderen daarvan ook vinden. Want je hebt maar één leven en dat is nu. En daar kun je toch maar beter het allerbeste van maken?!


HEB JE MEER HULP NODIG?

In mijn praktijk Emotief Healing en Coaching help ik mensen op een speciale manier te voorkomen dat ze over de grens gaan. En als ze al over de grens heen zijn help ik ze om sneller in die positieve spiraal te komen. Ik werk met twee bijzonder effectieve ingrediënten om cliënten weer lekker in hun vel te laten zitten.

Eén is de brein/lichaam component: Met Emotief Impuls-Transformatiecoaching help ik cliënten onder meer om met hun(onder)bewuste samen te werken.

De andere component is de Healing : Het energiewerk dat lichaam en geest in balans brengt. Bij de healing hoef je alleen een half uur ontspannen op tafel te liggen.
De componenten kunnen afzonderlijk gebruikt worden, maar ze vullen elkaar ook uitstekend aan.

Wil je meer weten? Bel mij dan: Marjo Schilstra, tel. 06-13123808, voor een gratis en vrijblijvend telefonisch advies of maak gelijk een afspraak .Je leven kan een positieve wending nemen!


Alles is mogelijk!


<

Meer weten over de algemene voorwaarden? Kijk bij Contact.

© 2014-2019 Marjo Schilstra:Emotief-healingencoaching.nl, Emotief-healingencoaching.com en Emotief.com, Kvknr:60626267 algemene voorwaarden
en disclaimer